Gabriela Firea spune cu jumătate de gură că nu va candida la șefia PSD și cu cealaltă…

Bătălia pentru șefia PSD se dă la vedere și mai ales în culise. Se mai dă o bătălie, pe aceleași reguli, pentru funcția de primar general al Capitalei, funcție deținută acum de Gabriela Firea. La România TV ea a încercat să lămurească lucrurile, băgându-i pe unii și mai tare în ceață. Primarul social democrat a dat de înțeles că îl poate susține pe Ciolacu pentru funcția de președinte al PSD.  El este ”cel puțin până în acest moment, un bun coleg”, așa că ar putea face  echipă cu el. Alții cred că Firea țintește conducerea partidului, ca de pe acestă poziție să se bată pentru un nou mandat la Capitală.

”Aș vrea să avem la finalul lui februarie un congres în care să arate că PSD s-a maturizat foarte mult, că a evoluat, că a decantat tot ceea ce a fost rău în această perioadă. Știți, se spune și pare un clișeu: am învățat din greșelile trecutului. Poate sună pretențios, dar să știți că este un adevăr pe fond. În momentul în care realizezi pe ce drumuri greșite ai mers, ce proiecte sau programe ai propus cetățenilor și ele nu aveau o anumită legătură, înseamnă că poate ai făcut mai mulți pași și ești în stare să treci la următorul nivel. Dacă nu treci la următoarea etapă vei pierde. Mi-aș dori să avem o competiție inteligentă și în proiecte”.

Firea a subliniat că această competiție trebuie  ”Să fie ceva strict legat de cetățean. Cam spre această idee se merge. Domnul Ciolacu a dovedit, cel puțin până în acest moment, că este un bun coleg, cunoaște foarte bine viața parlamentară, viața politică, este un bun organizator și consider că face o echipă bună împreună cu domnul secretar general Paul Stănescu.Nu vânez locul nimănui, consider că fiecare are propriul său drum în viață și nu nu voi candida împotriva lui Marcel Ciolacu. Dimpotrivă, dacă voi fi solicitată voi susține o anumită echipă. De ce nu, poate chiar aceasta interimară. Nu aș vrea să devoalez chiar tot proiectul politic”, a spus Firea.

Distribuie prietenilor

Ciolacu încearcă să netezească, până la Congresul din februarie, drumul său spre șefia PSD, iar între cei care îi pot fi concurenți este chiar Gabriela Firea.

C.Zamfir, AMPress