• Home
  • Prima
  • Gata: USR și PLUS fuzionează. Ce va fi Barna, ce funcție va avea Cioloș?

Gata: USR și PLUS fuzionează. Ce va fi Barna, ce funcție va avea Cioloș?

ciolos si barna

Birourile Naționale ale USR PLUS au decis azi, într-o ședință comună, să solicite organizațiilor locale un mandat pentru organizarea  congresului de fuziune. Decizia este fermă, cei doi lideri au bătut palma, iar congresul va fi convocat  în luna iulie.

„Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în București”, se arată într-un comunicat de presă al Alianței USR PLUS.

În cursul lunii februarie, filialele celor două formațiuni politice își vor desemna, de comun acord, candidații comuni ai Alianței USR PLUS, la alegerile locale din acest an, infomează DIGI24.ro.

USR, pornit ca o asociație pentru salvarea Capitalei, avându-l în prim plan pe Nicușor Dan, mereu în alertă, mereu în bătălie cu cei care omorau vestigiile bătrânului București a ajuns între timp partid, un partid care se recomandă ca fiind viitorul, cel care dă de pământ cu partidele care au condus până acum România. Între timp inițiatorul a fost marginalizat, iar liderii sunt alții. Conform unor comentatori se încearcă eliminarea tuturor celor care au fondat Uniunea Salvați Bucureștii, USR prezentându-se ca un partid fără istorie, al tinerilor care ”își cer dreptul de a fi în politica mare a țării”. Încă nu se știe cu siguranță cum se vor numi funcțiile deținute de Cioloș și Barna, dar unul se vrea premier, iar celălalt președinte de țară.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri