AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Geoană: România este respectată şi influentă în NATO

NATO Deputy Secretary General Mircea Geoana

Colaborarea tot mai apropiata cu NATO e esenţială pentru ca Ucraina să poată rezista presiunii ruse pe termen mediu si lung. Aceasta a fost, de altfel, principala temă a reuniunii ministeriale de la Bruxelles, declară Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Ştirile TVR.

„Faptul că liderii noştri militari au primit însărcinare de la liderii politici să lucreze la soluţii şi planuri militare cred că reprezintă principala realizare a acestei ministeriale de la Bruxelles şi sper că până la Washington, unde liderii noştri se vor întâlni, să avem forma finală şi să avem aprobarea liderilor noştri pentru a putea să mergem mai departe. Este şi un semnal politic pentru Ucraina, pentru că ei solicită o aderare cât mai grabnică la alianţa noastră” a spus Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a mai spus că România este o ţară respectată în NATO.

„Militarii noştri joacă un rol excepţional, serviciile de informaţii joacă un rol la fel de important, diplomaţii noştri îşi fac datoria bine. România este cea mai respectată şi influentă din toate organizaţiile din care face parte”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!