• Home
  • Prima
  • George Simion și câteva zeci de simpatizanți ai partidului extremist AUR au intrat cu forța în Primăria Timișoara

George Simion și câteva zeci de simpatizanți ai partidului extremist AUR au intrat cu forța în Primăria Timișoara

George Simion și un grup de câteva zeci de simpatizanți ai partidului extremist AUR au intrat vineri cu forța în sediul Primăriei Timișoara, potrivit publicației locale Debanat.ro, citată de g4media.ro.
Din imaginile postate pe Facebook se vede că unii dintre cei care au intrat în Primărie aveau geci și veste cu AUR, alții fluturau drapelul României, iar în fruntea lor s-a aflat George Simion.

Poliţiştii locali aflaţi la intrarea în primărie n-au avut nicio reacţie, deşi se ştia de intenţia celor de la AUR să vină la primărie, scrie presa locală, care mai arată că poliția și jandarmeria din Timișoara nu a intervenit pentru a opri intrarea în forță a celor din AUR.
”Nu avem nimic de-a face cu proiectul celor de la Noua Dreaptă. Nu suntem organizație legionară și extremistă. Am urcat până la Etajul 1 pentru că nimeni nu ne-a întrebat nimic, Poliția Locală nu prea îl iubește pe dl Fritz, nici măcar nu ne-au întrebat unde ne ducem. Am ajuns la etajul 1 și ne-am contrat cu acel domn, după care am ieșit din clădire”, a spus George Simion, pentru G4Media.

Jandarmeria anunță într-un comunicat de presă că poliția locală le-a permis accesul în clădire celor ”aproximativ” 20 de membri ai AUR după ce aceștia ar fi pretins că vor să se înscrie în audiențe, dar aceștia ar fi ”tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice”.
„Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de mebri ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timișoara, pe o ușă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audiență.

Accesul le-a fost permis de politia locala, dar imediat au tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice. Polițiștii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituție i-au scos din cladire și au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice.

Persoanele au fost identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Parteneri