AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Gheorghe Mărmureanu, după cutremurul din Albania: Africa se rupe în două, formând un nou continent

Gheorghe Mărmureanu, președinte onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a făcut un avertisment după cutremurul din Albania.

Gheorghe Mărmureanu a analizat toată situația din lume pe plan seismologic și a anunțat că Africa este responsabilă de marile cutremure care au loc în Europa în această perioadă.

Este important de reținut că România nu va fi afectată de această acțiune directă a Africii. În Vrancea sunt de obicei cutremure de mare adâncime, iar aceste seisme generate de Africa sunt mai mult de suprafață.

„Africa se rupe în două. Este o acţiune directă a Africii, pentru că deja acum toată lumea este convinsă că Africa este responsabilă de marile cutremure care au loc în Italia, de o parte şi de alta a Mării Adriatice, în Albania şi alte ţări care sunt acolo, inclusiv Serbia, Macedonia.

Tot ce pot să confirm la această oră este că aceste acţiuni ale Africii nu vor afecta România, pentru că văd că sunt numai cutremure de suprafaţă. În Vrancea avem mai mult cutremure de adâncime.

Aceste cutremure de suprafaţă nu pot afecta falia de mare adâncime a Vrancei, care la ultimul cutremur mare de anul trecut a fost la peste 150 km. Vom vedea mai târziu ce se mai întâmplă. Africa împinge către nord, se rupe… O parte din ea s-a rupt deja şi acţionează prin sistemul Adria, care înseamnă Marea Adriatică.

Asta va fi o acţiune de lungă durată. Partea dreaptă se rupe şi o ia către India. Partea dreaptă a Africii, împreună cu Madagascarul vor forma un nou continent, care se va depasa către India. Vom vedea ce se mai întâmplă pe partea stângă”, a declarat, Gheorghe Mărmureanu, pentru România TV.

Sursa – All4Romania.eu

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!