• Home
  • Prima
  • Gheorghiță: Avem o perspectivă cât se poate de clară ca din vară să putem vaccina şi persoanele din grupa 12 – 15 ani

Gheorghiță: Avem o perspectivă cât se poate de clară ca din vară să putem vaccina şi persoanele din grupa 12 – 15 ani

gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că există o perspectivă ”clară”, din această vară, de imunizare a copiilor de 12 – 15 ani cu ser de la compania Pfizer/BioNTech.

„Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration – Agenţia Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, aşa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12 – 15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor”, a precizat şeful CNCAV, potrivit Agerpres.

Referitor la strategia privind vaccinarea tinerilor cu vârste între 12 şi 15 ani, Gheorghiţă a subliniat că un element „critic” este comunicarea.

„În ceea ce priveşte modalitatea de vaccinare, cu siguranţă se va folosi infrastructura actuală, ţinând cont de faptul că vaccinul care va primi, cu siguranţă, autorizare va fi vaccinul de la compania Pfizer, care are acest lanţ particular de frig şi atunci trebuie să asigurăm condiţiile necesare de menţinerea calităţii acestor vaccinuri. Singura menţiune este legată de prezentarea minorului împreună cu un adult care îl reprezintă din punct de vedere legal. Consimţământul informat se oferă de către tutorele legal şi procedura de vaccinare este similară, schema de vaccinare este aceeaşi, doza de vaccin este nemodificată”, a adăugat Gheorghiţă

Parteneri