• Home
  • Prima
  • Gheorghiță: Undeva pe 25 noiembrie, așteptăm autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani

Gheorghiță: Undeva pe 25 noiembrie, așteptăm autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani

gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că termenul pentru aprobarea vaccinului Pfizer pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani va fi devansat. Astfel că se așteaptă să fie aprobat undeva pe 25 noiembrie.

„Ultimul calendar devansează termenul și ne așteptăm ca undeva la sfârșit de noiembrie să avem această autorizare pentru vaccinul de la compania Pfizer, mai exact foarte probabil că undeva pe data de 25 noiembrie, vom avea opinia Agenției Europene a Medicamentului. Iar pentru vaccinul de la compania Moderna care, de asemenea, a depus documentația se așteaptă să se acorde autorizarea, undeva la jumătatea lunii decembrie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în conferința săptămânală de la Guvern, potrivit stiri.tvr.ro.

„Am demarat activitatea de organizarea a campaniei de vaccinare, la acest moment solicitările din fiecare județ, de înființare a unor cabinete de vaccinare în unitățile sanitare cu paturi sau ambulatorii care au secții sau compartimente de pediatrie, de asemenea în centrele de vaccinare unde există vaccin de la compania Pfizer, pentru vaccinarea persoanelor de peste 12 ani, vom organiza un cabinet de vaccinare care va fi destinat pentru grupa de vârsta 5-11 ani pentru că ne dorim să încurajăm vaccinarea întregii familii tocmai pentru a crea acea barieră de protecție imună a familiei. (…) De asemenea la cabinetele medicilor de familie va exista posibilitatea de vaccinare pentru copiii cu vârsta 5-11 ani, a mai spus medicul.
Pe lângă organizare este foarte important să avem dozele specifice pentru copii, ținând cont de faptul că vorbim de flacoane diferite, flacoane multidoză, cu zece doze. Vorbeam de o stabilitate la 2-8 grade timp de 10 săptămâni, în loc de patru săptămâni cât este la acest moment. Iar doza este de 10 micrograme, practic reprezintă o treime din doza de la acest moment”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Parteneri