• Home
  • Prima
  • Gheorghiță: Vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a COVID-19. Cred că se va renunța la majoritatea restricțiilor

Gheorghiță: Vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a COVID-19. Cred că se va renunța la majoritatea restricțiilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, estimează că vom ajunge într-o fază endemică de evoluție a COVID-19, „în care va conta mai mult comportamentul individual”, și se va renunța la majoritatea restricțiilor, transmite News.ro, citată de b1tv.ro.

„Vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii. Este foarte probabil să se întâmple acest lucru pentru că toate estimările ne arată că, în această perioadă, probabil, că mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu SARS-CoV-2, ori coroborat cu faptul că peste 60% din populaţia la nivel global a primit cel puţin o doză de vaccin, foarte probabil că vom ajunge în faza post-pandemică, în perioada de endemie în care va conta foarte mult comportamentul individual”, a spus oficialul.

În acel moment, consideră Valeriu Gheorghiță, se va renunța la majoritatea restricțiilor.

„Practic, cred că se va renunţa la majoritatea restricţiilor şi, din acel moment, fiecare va trebui să fie mai responsabil pentru sănătatea lui şi a celor cu care se întâlneşte, a celor apropiaţi, a bunicilor, a părinţilor vulnerabili. Cred că este momentul să înţelegem că doar noi putem să schimbăm parcursul acestei infecţii pe mai departe”, a adăugat președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Parteneri