AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Valeriu Gheorghiţă: Până acum au fost raportate 2.489 de reacţii adverse la vaccinul anti Covid

 

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că, din 27 decembrie până în prezent, au fost raportate 2.489 de reacţii adverse.

“În total, din data de 27 decembrie, au fost raportate 2.489 de reacţii adverse comune şi minore, din care 530 reacţii de tip local şi 1.959 reacţii generale”, a spus el, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

“Din totalul persoanelor pentru care s-au raportat reacţii adverse cele mai frecvente manifestări de reacţii adverse postvaccinale indezirabile au fost de tipul: 53% – durere, tumefacţie, erupţie cutanată la locul de administrare, stare de oboseală febră şi frisoane; 33% dintre persoane au raportat cefalee, 33% – dureri musculare sau articulare; 12% dintre persoane au raportat reacţii de tip gastro-intestinal, de tip greaţă, vărsătură, diaree; 11% – stare de anxietate; 5% – erupţii cutanate; 5% – limfadenapatii, adică mărirea de volum a ganglionilor limfatici locali; 4% – reacţii alergice; 3% anestezii, furnicături la nivelul feţei sau nivelul membrelor; 1,2% – insomnie. Nu s-au înregistrat cazuri de şoc anafilactic. Rata de apariţie a reacţiilor adverse postvaccinale este de 2,8 la o mie de doze administrate. Atenţie: o persoană poate avea mai multe tipuri de reacţii adverse raportate. De aceea, suma procentelor menţionate de mine este mai mare de 100”, a explicat dr. Gheorghiţă, conform sursei citate.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!