Giorgiana Radu: Coronavirusul l-a reînviat pe Traian Băsescu

Urmărind la televizor, în aceste zile, cum viața noastră se schimbă de la un ceas la altul, constat că nu doar coronavirusul ne dă târcoale, ci și amnezia. Zilnic, televiziunile ni-l aduc în prim plan pe Traian Băsescu, mare strateg în situații de criză. Jurnaliști respectabili îi pun întrebări și îi cer opinia, de parcă lista cu adevărații specialiști s-a epuizat, iar fostul președinte e singurul care ne mai poate salva. România a găsit leacul antivirus – Traian Băsescu.

Mi se pare insultător nu doar pentru ziariștii cu experiență și rațiune care-l intervievează insistent, ci și pentru cetățeni, ca acest ins să vină și să țină lecții. Pare că, mai mult decât coronavirusul, amnezia ne-a cuprins iremediabil, dacă ciulim urechile și stăm cu ochii cât cepele, ascultându-l pe Traian Băsescu.

Dacă ar fi gestionat o astfel de situație cât a domnit la Cotroceni, mi s-ar fi părut absolut firesc să vorbească din experiență. Dar nu e cazul. Chiar am uitat ce a făcut (sau ce n-a făcut!) în cele două mandate de președinte al acestei țări? Am uitat de mandatele sale de primar al Capitalei, de ministru al Transporturilor? Suntem, oare, un popor de amnezici, de l-am reînviat pe Băsescu?

Distribuie prietenilor

De ce-l întrebăm despre coronavirus și nu-i cerem detalii despre Flota României, despre numele de botez Petrov și despre multe alte matrapazlâcuri? Băsescu ar avea multe de spus, dar nu la televizor, ci în fața Justiției, doar că cei care ar trebui să-l intervieveze acolo nu au curajul sau interesul să o facă.

Dacă nu răspunde în fața legii, stimați jurnaliști, nu ni-l mai aduceți în case.
În aceste momente e absolut necesar să vorbească adevărații specialiști. Medici, epidemiologi, oamenii care sunt abilitați în gestionarea situației de față. Nu purtători de vorbe goale și cerșetori de electorat. Ne confruntăm cu ceva mult prea grav, pentru a lăsa pe unii ca Traian Băsescu să-și vânture pe toate posturile Tv priceperea și viziunea, care nu s-au văzut când stătea cocoțat în cârca României.

Lăsați-l pe Băsescu, nu vă mai înjosiți, și nu ne mai obligați să-l îngurcităm zilnic. Reamintesc doar câteva din isprăvile marelui patriot:
În mandatele lui multiple de ministru al Transporturilor s-a volatilizat marea flotă comercială a României. Proces, scandal de presă. Justiția uită dosarul. Ca primar al Capitalei, de două ori, a repartizat cetățeanului Traian Băsescu o casă în centru cu toate că nu avea dreptul. Ca președinte de republică, de două ori, neagă că a turnat la Securitate, dar Petrov apare și ajunge la Bruxelles. Să mai spun?

Azi e marele expert în Coronavirus. Ieri DIGI 24 l-a avut de patru ori pe post. De ce nu de 24 de ori, pentru ca televiziunea să-și shimbe porecla în renume – DIGI Băsescu 24?