AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Giorgiana Radu: Dirigintele Iohannis, la catedra PNL

 

Urmașii brătienilor (?) s-au reunit sâmbătă, la Parlament, unde au adoptat în unanimitate “principiile bunei guvernări liberale”. Pe lângă Boc, Blaga, Turcan, Falcă, Flutur și alți „fruntași de seamă” ai partidului istoric, oaspete de onoare a fost președintele Klaus Iohannis. Anii petrecuți la catedră de fostul edil al Sibiului s-au văzut la întâlnirea de primire-predare a susținerii reciproce în alegerile ce urmează. Președintele, impunător și ferm, le-a ținut o amplă lecție de dirigenție elevilor liberali ( mulți dintre ei trecuți prin multe … partide), care au ascultat cuminți, în scaunele elegante ale Palatului Parlamentului, încuviințând prin zâmbet și aplauze spusele grave.

Klaus Iohannis le-a radiografiat „situația proastă” în care se află acum România, uitând să adauge însă amănuntul că s-a ajuns aici cu ajutorul lor și al său deopotrivă. A uitat, de asemenea, să adauge că „politicianul pe nume Dragnea, cu acoliții, au pus mâna pe putere în Guvern și Parlament și încearcă să folosească această putere pentru a scăpa de justiție”, din cauza moliciunii opoziției, plusată de cea a președintelui.
Încercând poziția unui comandant de batalion, Iohannis și-a încurajat „soldații” să fie uniți, hotărâți și puternici, pentru a înfrunta și anihila inamicul PSD și abuzurile acestuia.

Sâmbătă, liberalii și președintele au încercat o dezmorțire. Alegerile care bat la ușă i-au dezmeticit pe ei, dar să fie destul pentru înduioșarea și convingerea alegătorilor? Dormitul îndelung pe cămeșă și trezitul în al nouălea ceas nu anunță rezultate spectaculoase.

Virusul Dragnea a luat amploare, infestând mare parte din electorat prin majorări pe datorie a pensiilor și salariilor, sejururi gratuite pentru pensionari în Grecia, ori minivacanțe „scoase din pălărie” pentru bugetari. În atare situație, ședința de dirigenție a liberalilor, în care au constatat și și-au dat brânci unii altora, în lupta pentru binele poporului român, nu știu cât și dacă a convins. Până acum, opoziția a părut incoloră, inodoră și insipidă, în comparație cu roșul strident care acoperă România.

Poate dirigintele Iohannis se arată mai des în fața celor care i-au acordat credit, așa cum s-a prezentat la Consiliul liberalilor, dar nu cu discursuri de îmbărbătare, ci prin fapte pe care și cetățeanul din cătunul cel mai îndepărtat să le resimtă. Va fi greu să-și reanimeze electoratul, recâștigându-l, dar nimic nu-i imposibil pe fondul în care excesele puterii ruinează încrederea în democrație și par a confisca speranța în viitor.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!