• Home
  • Știri
  • Gorghiu: Curtea de Apel din Bari a decis predarea fostului preşedinte al CJ Neamţ, Ionel Arsene, autorităţilor din România

Gorghiu: Curtea de Apel din Bari a decis predarea fostului preşedinte al CJ Neamţ, Ionel Arsene, autorităţilor din România

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat, vineri la Oradea, că magistraţii Curţii de Apel din Bari au decis predarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene autorităţilor din România, însă hotărârea nu este una definitivă şi poate fi atacată cu apel. Arsene a fost condamnat la 6 ani şi opt luni de închisoare, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, a reamintit senatoarea PNL şi pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare pe teritoriul Italiei.

„Toată presa a fost interesată de subiectul întoarcerii în ţară a unuia dintre fugarii din România, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, domnul Ionel Arsene, care a fost subiectul unui mandat european de arestare pe teritoriul Italiei. La momentul acesta, informaţiile oficiale confirmate de autorităţile din Italia, pe care le-am primit astăzi sunt următoarele: Curtea de Apel Bari a decis predarea domnului Ionel Arsene autorităţilor din România. Hotărârea nu este una definitivă. Ea poate fi atacată cu apel, însă la acest moment, la această etapă, conform deciziei instanţei din Bari, fostul preşedinte CJ Neamţ va trebuie să execute în penitenciarele din România o pedeapsă de 6 ani şi opt luni de închisoare”, a anunţat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri la Oradea, potrivit news.ro.

Ministrul Justiţiei a reamintit că Ionel Arsene are o condamnare definitivă pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

„El a fost aici condamnat definitiv pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Aşa cum ştiţi, Ministerul Justiţiei depune toate diligenţele, în limita desigur a atribuţiilor pe care le avem, pentru a aduce fiecare fugar în ţară. Subliniez clar, fără să ne intereseze numele persoanei respective”, a completat Gorghiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă. Decizia definitivă a Curţii de Apel Braşov reduce din condamnarea iniţială, primită la Bacău, care era de opt ani şi patru luni. Arsene nu a fost găsit la adresele cunoscute, fiind dat în urmărire.

Parteneri