Gorghiu: Demisia ministrului Toader este singura soluție de a opri ofensiva împotriva justiției

Alina Gorghiu a declarat joi, la Timișoara, că PNL a prezentat o moțiune simplă pe tema justiției, considerând că ”demisia ministrului Tudorel Toader este acum singura posibilitate pentru a opri această ofensivă împotriva justiției”.

”Este un demers preventiv, încă legile nu sunt în parlament, dar propunerile sunt atât de grave, încât nu puteam sta pasivi, nefăcând nimic. Am declarat deja că în Guvernul PSD se minte cu lucruri grave, referindu-mă atunci la dezmințirile venite din partea Comisiei Europene, care a spus că este surprinsă că în presa românească se discută despre faptul că propunerile de modificare a legilor justiției ar fi fost cunoscute de Comisie”, a afirmat Alina Gorghiu într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Referindu-se la audierea, săptămâna viitoare, în Comisia juridică a ministrului pentru relația cu parlamentul, Viorel Ilie, parlamentara a spus că PNL se teme că PSD va continua cruciada pe care o duce împotriva justiției și va vota împotrivă pe o cerere ”firească”, cea de începere a urmăririi penale, ”deja vorbindu-se de prigoană politică, ceea ce nu e în regulă”.