• Home
  • Știri
  • Gorghiu, despre afirmațiile preotului Nicolae Tănase: „Nu e doar o declaraţie neinspirată, e o invitaţie la viol! Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă!”

Gorghiu, despre afirmațiile preotului Nicolae Tănase: „Nu e doar o declaraţie neinspirată, e o invitaţie la viol! Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă!”

gorghiu si preot

Foto – romaniatv.net
Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, că nu este doar o declaraţie neinspirată, ci este „o invitaţie la viol”, iar o astfel de declaraţie este de Ev Mediu şi şocantă.

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, afirmând că “fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete”. El a arătat că acei băieţi vor intra la închisoare, dar ”fetele nu sunt chiar nevinovate” şi ar trebui să facă şi ele trei, patru luni de puşcărie.

În acest context, ministrul Justiţiei, a condamnat vehement declaraţiile preotului.

„Nu e doar o declaraţie neinspirată, e o invitaţie la viol! Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că şi „fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase”, nu doar agresorii, săracii. Afirmaţia asta trebuie sancţionată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv – “tăcerea” – încă sunt destui români care consideră că asta e, poate şi violul era justificat fiiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ţi mai iei o palmă de la „bărbat”, a scris Gorghiu, vineri, pe Facebook.

„Sub nicio formă, în nicio circumstanţă, violul nu este permis, justificat şi sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei! Nu reacţionez numai în calitate de cetăţean simplu, de femeie, dar şi în calitate de ministru al Justiţiei pentru că o astfel de declaraţie submineaza sistemul de justiţie pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil. Nu, în România şi în niciun stat normal la cap nu se va face vreodată închisoare pentru că “eşti prea frumoasă” şi din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale”, a mai precizat ministrul Justiţiei.

Parteneri