AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Gorghiu, despre demisia lui Dîncu: E un subiect închis. PSD să vină foarte repede cu o propunere serioasă

Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, a declarat, la Digi24, că decizia lui Vasile Dîncu de a-și da demisia din funcția de ministru al Apărării „îi aparține exclusiv”, subliniind că politica externă a României este făcută și anunțată de Președinție.

„Pentru PNL este o demisie de care am luat act. E un subiect închis. Aș fi avut și am avut de-a lungul timpului comentarii la momentul la care s-au întâmplat acele declarații nefericite ale domnului Dîncu, însă demisia ministrului este un act unilateral, este decizia care îi aparține exclusiv, și anume aceea de a renunța la un portofliu extrem de important, mai ales în acest context pe plan internațional, o criză generată de războiul din Ucraina, o țară vecină cu care avem cea mai lungă graniță terestră”, a spus Alina Gorghiu, potrivit digi24.ro.

Liderul din PNL spune că relația dintre președintele României și ministrul apărării s-a deteriorat pentru că „politica externă a țării o face Președinția României”.

„Poziția României este anunțată de la nivelul președintelui României, de la nivelul premierului Ciucă și de Ministerul de Externe. Au spus-o în mod repetat referitor la speța care cumva a distanța pozițiile dintre domnul Dîncu și statul român și anume că în acest război România consideră că Rusia a atacat Ucraina și că ucrainenii își apără țara cu prețul vieții, cu foarte multe sacrificii și este exclusiv decizia Ucrainei când, cum și cu cine negociază. Asta a fost poziția statului român, cea a UE, domnul Dîncu având altă opinie, din păcate neconvergentă cu cea a statului român, pentru că n-au fost opinii personale exprimate de președinte sau de premier, ci ale statului român”, a mai spus senatoarea. Ea precizează că își dorește ca în urma discuțiilor pe care PNL le-a avut cu PSD, acesta din urmă „să vină foarte repede cu o propunere serioasă pentru portofoliul Apărării, care să apuce să preia din mers toate problematica”.

„Portofoliul Apărării este la PSD. Este absolut firesc ca în ședința din această seară îmi doresc sau cât se poate de repede, ca urmare a discuțiilor despre cât de important este Ministerul în această perioadă, PSD să vină cu o propunere foarte serioasă, cu un profesionist pentru portofoliul Apărării”, a afirmat Gorghiu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!