AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Grecia-Bulgaria-România cer convocarea de urgență a consiliului miniștrilor energiei pe tema crizei energetice din Europa

 

Printr-o scrisoare comună, miniștrii Energiei din Grecia – Kostas Skrekas, Bulgaria – Alexander Nikolov și România – Virgil Popescu, solicită convocarea unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Miniștri ai Energiei din Uniunea Europeană, transmite publicația bulgară Capital, citată de Rador, potrivit g4media.ro.

Conform scrisorii, după explozia prețurilor la energie cauzată de invazia ilegală a Rusiei în Ucraina, se impune un răspuns imediat și decisiv la nivel european.

Aceasta este o situație de criză care necesită un răspuns la nivelul UE, pentru a proteja cetățenii, industriile și economiile de consecințele catastrofale ale crizei energetice, se arată în scrisoare.

„În lumina evoluțiilor, solicităm președinției franceze să organizeze cât mai curând posibil o reuniune extraordinară a Consiliului Miniștrilor Energiei pentru a discuta condițiile extreme cu care ne confruntăm și pentru a lua măsurile necesare la nivelul UE”, se mai precizează în scrisoare.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!