Greseli grave de evitat in contextul unui implant dentar

Decizia inserarii unui implant dentar este cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa. Cei care se confrunta cu endodontia nu trebuie sa stea prea mult pe ganduri cand vine vorba despre sanatatea lor si despre aspectul estetic. De aceea, pentru a-si recapata zambetul si increderea in fortele proprii, pot opta pentru unul sau mai multe implanturi dentare, in functie de numarul breselor edentate.

Astfel, pacientii au garantia ca aceasta este cea mai buna varianta pe care o pot alege pentru a suplini lipsa unor dinti sau a unor masele extrase. Implanturile dentare sunt o optiune rezistenta in timp, cu conditia de a le intretine in mod corespunzator.

Potrivit DrCalenic, in contextul unui implant dentar se poate vorbi despre urmatoarele greseli comune:

Distribuie prietenilor

Dentistul nu s-a asigurat ca implantul este cea mai buna solutie pentru pacientii lui

Aceasta greseala apartine de regula medicului specialist, nefiind a pacientului. Desigur ca pacientul isi doreste implantul, ca fiind cea mai rezistenta, mai longeviva si mai estetica optiune, dar nu intotdeauna i se si potriveste.

De altfel, aceasta interventie nu se recomanda pacientilor care au o afectiune care ii impiedica sa mentina implantul pe arcada sau care au pierdut prematur un implant in urma cu putin timp. Medicul specialist nu poate recomanda implantul nici pacientilor care au osul insuficient sau fragil sau care pur si simplu nu este compatibil cu aceasta varianta de inlocuire a breselor edentate.

Dentistul nu a examinat complet dantura pacientilor inainte de inserarea implantului

Este necesar ca intotdeauna sa fie respectate etapele unui implant dentar, care includ o examinare temeinica a danturii inainte de a lua aceasta decizie. De asemenea, acest tratament include si tratarea dintilor cariati si eliminarea tuturor problemelor care ar putea cauza pierderea implantului inserat.

Dentistul nu a verificat pozitia tuturor structurilor anatomice ce pot fi atinse de implant

O alta greseala a medicilor specialisti este cea care face referire la sarirea etapei de verificare a pozitiei structurilor anatomice ce pot fi atinse de implant si anume: un nerv, un sinus sau alte structuri ale cavitatii bucale. Este nevoie de un CT si radiografii inainte de a se aplica interventia pentru a nu exista repercursiuni.

Dentistul nu a asezat implantul in pozitia adecvata

O alta greseala de evitat in contextul unui implant, care poate umbri complet beneficiile unui implant dentar este cea a pozitionarii defectuoase a acestuia. Astfel, pacientii trebuie sa apeleze la un medic implantolog de succes si care sa aiba suficient de multa experienta, asa incat implantul sa fie pozitionat in mod corespunzator.

Dentistul a folosit un implant de calitate inferioara

O alta greseala care poate duce la pierderea implantului dentar este cea care presupune folosirea unui implant de calitate inferioara, din dorinta de a avea mai multi pacienti si de a avea cele mai competitive preturi de pe piata. Un implant de calitate inferioara se va dovedi greu de mentinut si de intretinut.

Pacientul nu a avut grija de implantul dentar in mod corespunzator

Exista si pacienti care fac aceasta greseala, care fumeaza, desi fumatul este contraindicat de catre medicii specialisti, precum si pacienti care nu merg regulat la controale periodice la medicul dentist, care nu au o igiena adecvata sau fac erori care nu sunt permise si care duc la pierderea implantului.