• Home
  • Știri
  • Grevă a consilierilor de probațiune. Predoiu, acuzat că refuză să semneze ordinele de majorare salarială cu 25%

Grevă a consilierilor de probațiune. Predoiu, acuzat că refuză să semneze ordinele de majorare salarială cu 25%

predoiu 1 1

Președinta Sindicatului Național al Consilierilor de Probațiune, Andreea Faur, l-a acuzat pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, că refuză să semneze ordinele de creștere salarială cu 25% pentru funcționarii din minister și pentru consilierii de probațiune, transmite G4Media.ro, potrivit b1tv.ro.

34 de servicii județene de probațiune sunt în grevă generală, spune Andreea Faur
În luna aprilie, restul ordonatorilor de credite din justiție (Înalta Curte, Parchetul General și CSM) au semnat ordinele de creștere salarială cu 25% pentru magistrați, retroactiv, din 2018.

USR îi cere lui Predoiu „măsuri urgente pentru ca persoanele condamnate definitiv să nu mai scape de executarea pedepselor”
POLITICĂ – 04 MAI, 16:11
USR îi cere lui Predoiu „măsuri urgente pentru ca persoanele condamnate definitiv să nu mai scape de executarea pedepselor”
„E culmea pentru că magistraţii şi-au actualizat VRS-ul (valoarea de referinţă sectorială, un indice de calcul al salariilor bugetarilor – n.r.) de la 484 la 605 lei după ce unii consilieri de probaţiune au dat statul în judecată şi au câştigat acest drept. Magistraţii s-au folosit de deciziile judecătoreşti obţinute de consilierii de probaţiune ca să dea şi ei statul în judecată şi să îşi actualizeze VRS-ul. Şi bine au făcut pentru că era dreptul lor.

Numai că, în cazul consilierilor de probaţiune, nici măcar cei care au câştigat procesele privind actualizarea VRS-ului nu beneficiază de valoarea de 605 lei pentru că ministrul Predoiu refuză să semneze ordinele de deplafonare”, a declarat Andreea Faur pentru G4Media.ro.

Mai mult aici

Parteneri