Grindeanu: PSD a pierdut 60% din votanți. Am făcut praf partidul în trei ani

 

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, duminică, la Timișoara, că PSD a pierdut în trei ani aproximativ 60 la sută dintre votanți și că această cădere este generată în primul rând „de greșeli personale, de greșeli de management, de autism politic și de orbire strategică”, conform Mediafax.

„Din punctul meu de vedere, PSD-ul a fost adus într-o situație dificilă. Nu mai avem forță, în aproximativ 3 ani am pierdut aproximativ 60% din votanți. Începem să nu mai contăm în lupta politică decât prin majoritatea parlamentară, dar este tot mai greu să menținem acest echilibru. (…) Această cădere nu este generată de forțe ale evoluției istorice, este generată în primul rând de greșeli personale, de greșeli de management, de autism politic și de orbire strategică”, a spus Grindeanu.

Distribuie prietenilor

Fostul premier PSD a mai arătat că PSD a guvernat cu creștere economică și a avut la dispoziție resurse, fără să aibă o opoziție puternică, în afară de președintele Klaus Iohannis. „Trebuie o analiză cinstită, corectă și pentru prima dată o analiză care să aibă urmări serioase asupra organizării partidului”, a apus Sorin Grindeanu.

El susține însă că nu se poate da vina pe un singur om, adică pe Liviu Dragnea, care, spune Grindeanu, „a avut greșelile lui, dar a făcut și lucruri bune pentru partid”.

„Dacă am constatat că am făcut praf partidul în 3 ani, urgența este să facem altceva, să căutăm să eliminăm cauzele. Nu putem să nu vorbim despre vinovății, dar nu are rost să rămânem în această fază deoarece unul din mecanismele cele mai importante prin care un singur om a răspuns de partid timp de aproximativ trei ani a fost răspândirea neîncrederii între noi, a fost ca un virus și ne vom lupta mult să eliminăm acest virus”, a spus Grindeanu despre perioada Dragnea.

Sursa -Romania.europaliberă.org