Grindeanu, Tudose şi Stănescu au cerut în partid ca PSD să aibă premierul sau să refuze guvernarea

 

Sorin Grindeanu, Mihai Tudose şi Paul Stănescu au cerut insistent, în discuţiile din partid pe tema intrării la guvernare, ca PSD să primească funcţia de prim-ministru într-o coaliţie cu PNL, în caz contrar să refuze intrarea la guvernare, susţin surse politice pentru News.ro.

Printre ministerele dorite de social-democraţi se numără: Finanţele, Sănătatea, Transporturile şi Munca. Plus alte trei portofolii mai mici.

Distribuie prietenilor

“Grindeanu şi Tudose sunt cei mai vocali, joacă cel mai dur. Vor ca PSD să intre la guvernare doar dacă primeşte funcţia de prim-ministru. Şi Paul Stănescu e de aceeaşi părere, însă pe un ton mai moderat. Marcel Ciolacu ar negocia mai degrabă mai multe portofolii cu greutate pentru partid, nu neapărat funcţia de premier”, susţin surse din conducerea PSD pentru News.ro.

Ca variante de prim-ministru, prima opţiune în PSD este Marcel Ciolacu.

“E preşedintele partidului, însă e greu de crezut că Iohannis va nominaliza un premier de la PSD. Teoretic, noi trebuia să avem premierul din decembrie 2020, pentru că PSD a câştigat alegerile. Practic, Iohannis va face tot posibilul să aibă premierul său. În schimb, noi putem obţine ministere puternice”, susţin sursele citate.