• Home
  • Știri
  • Grindeanu vrea comasarea Ministerului Familiei, condus de Firea, și propune Ministerul pentru Familie, Tineret şi Sport

Grindeanu vrea comasarea Ministerului Familiei, condus de Firea, și propune Ministerul pentru Familie, Tineret şi Sport

grindeanu3 1623x1080 1

Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor, a declarat că susține reducerea numărului de ministere în viitorul Guvern Ciolacu. El a avansat două propuneri: includerea ministerului Turismului în cel al Economiei și comasarea ministerului Familiei într-un minister pentru Familie, Tineret şi Sport, notează b1tv.ro.

În acest moment, ministerul Turismului este condus de Daniel Cadariu (PNL), cel al Familiei chiar de Gabriela Firea, colega de partid a lui Grindeanu, iar ministerul Sportului e condus de Eduard Novak de la UDMR.

Discuția pe ministere a mai stârnit un scandal săptămâna aceasta, pe fondul unor presupuse intenții ale PNL de a prelua Ministerul Mediului, condus acum de Tanczos Barna de la UDMR. Uniunea a amenințat deja cu ieșirea de la guvernare dacă va rămâne cu mai puține ministere în noul cabinet.

Propunerile lui Grindeanu de reducere a numărului de ministere
„Susțin o reducere a numărului de ministere. Eu am șapte secretari de stat la Transporturi, e mult. Dacă tot vorbim de Ordonanță cu reduceri, să începem și de la reduceri de ministere, nu doar secretari de stat. Știu foarte bine cum s-a făcut această hartă a secretarilor de stat, de am ajuns să avem 200 acum.

Nu văd de ce am avea un ministeru al Antreprenoriatului, Turismului, când poate funcționa foarte bine așa cum a funcționat în Ministerul Economiei. De asemenea, mi se pare foarte mult să existe un minister separat Familie, Tineret, poate exista Familie, Tineret și Sport. Îmi voi susține punctul acesta de vedere zilele următoare la posibilele negocieri”, a declarat Sorin Grindeanu, pentru Digi24.

Parteneri