• Home
  • Prima
  • Gripa aviară, cu transmitere la om, a apărut în Rusia. Agenția sanitară a anunțat forurile internaționale

Gripa aviară, cu transmitere la om, a apărut în Rusia. Agenția sanitară a anunțat forurile internaționale

gaini ouatoare 1

Rusia a înregistrat primele cazuri de îmbolnăvire cu o tulpină a gripei aviare denumită AH5N8, ce a trecut la oameni de la păsări şi a raportat acest lucru Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), conform unui anunţ făcut sâmbătă de Anna Popova, şefa agenţiei sanitare ruse Rospotrebnadzor, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Rusia a raportat acest lucru către OMS încă de acum câteva zile, imediat după ce am devenit absolut siguri de rezultatele noastre”, a declarat Popova la televiziunea Russia 24.
Şapte angajaţi ai unei fabrici de prelucrare a cărnii de pui din sudul Rusiei au fost infectaţi cu tulpina AH5N8 în urma unui focar apărut în respectiva fabrică în luna decembrie 2020. Toţi cei şapte s-au refăcut şi se simt bine în prezent. „Situaţia nu s-a agravat”, a mai precizat Popova. OMS nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta aceste informaţii.

Oricum, Rusia nu a făcut un secret din asta, surprinzând specialiștii de afară, obișnuiți cu o cenzurare de la Kremlin a știrilor care pot aduce dezavantaje economice, restricții comerciale și altele.

D.Dumitru, AMPress

Parteneri