Luni, sute de mineri protestează în fața sediului energetic Hunedoara. 60 sunt în subteran la Lupeni

Sute de mineri din Valea Jiului protestează luni în fața sediului Complexului Energetic Hunedoara. Aceștia își cer drepturile salariale, în timp ce aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei. Liderii minerilor poartă discuții astăzi cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

Minierii își cer salariile restante, tichetele de masă restante de 10 luni, precum și decontarea transportului și decontarea încălzirii, restante de 11 luni.

„Toți au luat tichete cadou, noi nu am văzut așa ceva. Am luat 150 de lei primă de Crăciun. Păi ce să fac cu ea? Suntem bătaia de joc a lor. (…) Nu ne-au mai mărit salariile de 10 ani. Vi se pare normal să lucrezi în fundul pământului și să iei 2.700 de lei, maxim. Luăm noi cu peste 20 de ani vechime. Copiii ăștia care s-au angajat acum muncesc pe salariul minim pe economie. Femeia de serviciu ia mai mult”, își strigă minerii supărarea.

Distribuie prietenilor

După discuțiile cu ministrul Energiei și cu premierul Cîțu de săptămâna trecută, minerii au primit asigurări că își vor primi salariile în cursul acestei săptămâni și că au asigurate veniturile doar pentru următoarele 3 luni.

Mai mult pe DIGI24.ro