Guvernele au scos la defilare miniștrii. Vezi cu cine ar guverna PSD, cu cine liberalii, cu cine…

Apar variante de miniștri, în scenariile de guvernare, după alegerile parlamentare de duminică. Potrivit Libertatea.ro, dacă în PSD s-a stabilit deja o ”grilă dură” pentru cei care doresc să conducă un minister, PNL a anunțat că Adriana Săftoiu și Florin Cîțu au pregătirea pentru un asemenea post. Premierul Cioloș speră că, dacă va rămâne la Palatul Victoria, va păstra în echipă câțiva dintre actualii miniștri.
Dragnea, despre viitorii miniștri PSD: Să plece de la ideea că dacă nu furi, nu are de ce să-ți fie frică!
Liderul PSD Liviu Dragnea are așteptări mari de la viitorii membri ai Cabinetului. El a vorbit recent despre o „grilă foarte dură în desemnarea miniștrilor”. Astfel, potențialii miniștri social-democrați trebuie să fie oameni cu experiență, care au performat, să aibă capacitatea să conducă efectiv ministerul, să aibă viziune, și să fi înțeles ce înseamnă programul de guvernare, dar și să aibă curaj, pentru că sunt și miniștri care „se încarcă cu frica funcționarilor”. O altă condiție impusă de Dragnea: aceștia trebuie „să plece de la ideea că dacă nu furi, nu are de ce să-ți fie frică”.
Potrivit surselor PSD, în partid există mai multe variante de miniștri, în funcție de partidele cu care va face majoritatea. Posibili miniștri PSD ar putea fi Ionuț Vulpescu, la Cultură, Rovana Plumb, la Ministerul Muncii, Robert Cazanciuc, la Justiție, Mihai Fifor, la Transporturi. Și fostul premierul Victor Ponta ar viza un portofoliu de ministru, într-un viitor Guvern..
”Ministeriabilii” din PNL: Adriana Săftoiu la Educație, Florin Cîțu la Economie
Liderul PNL, Alina Gorghiu consideră că Adriana Săftoiu ar putea prelua ministrul Educaţiei, iar Florin Cîţu pe cel al Economiei sau Finanţelor.
”Vorbesc de oameni în PNL foarte bine pregătiţi. Adriana Săftoiu poate să fie foarte bine un ministru al Educaţiei, Florin Cîțu la Economie sau Finanţe. Sunt oameni care oricând ar putea să ocupe un portofoliu de ministru fără să am vreo ezitare să-i propun pentru asta şi fără să mă gândesc că nu ştiu în prima secundă ce vom face acolo”, a spus preşedintele PNL, la B1 TV.
Liberalii își fac calcule pentru guvernare. Potrivit surselor liberale, printre cei care ar dori să ajungă la Palatul Victoria se află Gheorghe Falcă, șeful de campanie al PNL, dar și Raluca Turcanu, pentru Ministerul Educației. Și liderul PNL București, Cristian Bușoi ar viza Sănătatea, în timp ce Ionuț Stroe ar fi o variantă pentru Ministerul de Interne. Liderul PNL, Alina Gorghiu ar viza șefia Senatului, în cazul câștigării alegerilor de duminică.
Citește mai mult pe Libertatea.ro