Guvernul își ocrotește bugetarii. Minivacanță de Sfânta Maria cu banii în avans

Potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, publicat miercuri în Monitorul Oficial, o serie de angajați bugetari își vor primi salariile mai devreme, pentru a beneficia de minivacanța de Sfânta Maria, scrie Mediafax.
Potrivit ordinului de ministru, angajaţii din ministerul Apărării vor primi salariile joi, iar cei din ministerele: Afacerilor Externe, Dezvoltării Regionale, Internelor, Muncii, Tineretului, Educaţiei, Sănăţii, Culturii, Cercetării şi a Românilor de Pretutindeni, alături de angajaţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Academia Română, ANSVSA şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate vor lua lefurile aferente lunii iulie vineri, 11 august, cu câteva zile înainte de minivacanţa de Sfânta Maria.
De asemenea, pe lista publicată în MO sunt şi angajaţii a patru servicii speciale care vor încasa banii mai devreme. Este vorba despre SRI, SIE, SPP şi STS.
Autorităţile locale nu sunt vizate de ordinul de ministru, având în vedere că îşi stabilesc singure modul de acordare a salariilor, mai scrie Mediafax.