A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Guvernul pregăteşte tăierea salariilor cu 25% pentru parlamentari şi miniştri. Plus tăierea pensiilor speciale

0 335

Guvernul pregăteşte tăierea salariilor cu 25% pentru parlamentari şi miniştri. Plus tăierea pensiilor speciale,Ludovic Orban şi Florin Cîţu caută soluţii pentru a aduna bani la bugetul de stat
Guvernul Orban pregăteşte un proiect de lege prin care lefurile demnitarilor să fie diminuate cu 25% în timpul stării de urgenţă, susţin surse politice pentru Adevărul. Măsura ar putea fi prelungită până în toamnă, când începe viitoarea sesiune parlamentară. În paralel, PNL pregăteşte şi eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, fie prin lege, fie prin ordonanţă de urgenţă.

Tăierile salariale pentru demnitari vin în contextul în care Guvernul Orban a decis să trimită angajaţii din sectorul bugetar în şomaj tehnic timp de 15 zile pe lună pentru a face economie. Astfel, liberalii vor să arate că măsurile de austeritate generate de coronavirus se aplică şi pentru parlamentari, nu doar pentru cetăţenii de rând.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Premierul Ludovic Orban a explicat că măsura şomajului tehnic aplicată în unele sectoare din sistemul de stat generează o economie la buget între 1,2 şi 1,5 miliarde de lei.

„Este exact ceea ce am anunţat public, cred că trebuie să fim solidari, cred că trebuie să împărţim greutăţile situaţiei, aşa cum cei din sectorul privat sunt afectaţi, cred că şi sectorul public trebuie să fie solidar, începând cu cei care deţin funcţii de demnitate publică”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la TVR.

Adevărul.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult