• Home
  • Știri
  • Halep a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă. „Începe o luptă pentru adevăr”. Jucătoarea a fost suspendată provizoriu

Halep a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă. „Începe o luptă pentru adevăr”. Jucătoarea a fost suspendată provizoriu

halep 1 2

Jucătoarea de tenis Simona Halep a confirmat pe rețelele de socializare că a primit o notificare potrivit căreia a fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, prezentă într-o cantitate extrem de mică. „Este cel mai mare șoc al vieții mele”, notează Halep.

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, cel mai mare șoc din viața mea”, a transmis sportiva, citată de stiri.tvr.ro.

„Pe parcursul întregii mele cariere nu mi-a trecut niciodată prin minte să trișez, pentru că este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. În fața unei situații atât de nedrepte, mă simt complet confuză și trădată”, a adăugat ea.

„Voi lupta până la capăt să dovedesc că nu am luat niciodată cu bună știință nicio substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este despre onoare și despre povestea de dragoste cu tenisul din ultimii 25 de ani”, a conchis Simona Halep.

Potrivit unui comunicat oficial al Agenției de Integritate în Tenis, analiza a fost prelevată în timpul US Open, în august.

”Simona Halep, jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)”, a anunţat agenția.

”Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)”, subliniază forul.

Roxadustat figurează ca substanță interzisă atât pe perioada competițiilor, cât și în afara lor, potrivit WADA – Agenția Mondială Antidoping.

Roxadustat este un medicament antianemie, care crește producția de eritropoietină, stimulează producția de hemoglobină și de celule roșii din sânge.

Simona Halep ocupă în prezent locul 9 în clasamentul mondial.

Parteneri