Hillary Clinton și Donald Trump, dezbatere urmărită de 100 milioane de americani

Circa 100 de milioane de americani au privit prima întâlnire directă ca dezbatere televizată între cei doi finaliști pentru președinția Statelor Unite, Hillary Clinton și Donald Trump. Cei doi s-au întâlnit luni seara la Universitatea Hofstra din statul New York.
Evenimentul — un show împărțit în șase segmente de câte 15 minute, separate de calupuri publicitare — ar trebui să fie urmat de alte două confruntări directe între candidata Partidului Democrat, fostă secretar de stat, în vârstă de 68 de ani, și adversarul ei din partea Partidului Republican, un om de afaceri de 70 de ani care nu a mai deținut funcții publice, reamintește Reuters. Citat de Agerpres.
Cei doi și-au strâns mâinile la urcarea pe scenă apoi s-au contrat aprig. Conform fostului ambasador român în SUA, Mircea Geoană, prima dezbatere a fost în avantajul candidatului Hillary Clinton. Așa concluzionează și CNN. Geoană a mai declarat, la Antena 3, că bătălia se dă pentru cei 50 de milioane de americani care nu-s cu totul hotărâți, fiindcă ceilalți, republicani s-au democrați, și-au consolidat opțiunea și, indiferent ce ar face, bine sau rău, greșeli mici sau grave cei doi candidați, votul lor nu mai poate fi schimbat până-n 8 noiembrie.
C. Zamfir, AMPress