Horia Grușcă (TVR), despre cazul Emma Zeicescu

 

Președintele comisiei de etică și arbitraj din TVR, Horia Grușcă, a explicat că regulile după care sunt analizate abaterile de ordin etic în TVR nu cuprind asfel de situații „extreme”, respectiv situațiile în care angajații sau colaboratorii sunt suspectați că ar fi încălcat legea în afara activității din cadrul instituției.

„Momentan e o știre pe surse despre acest lucru și nici nu am avut când să discutăm cazul doamnei Zeicescu. Pe de altă parte, regulile noastre nu includ aceste situații speciale. Statutul se referă la activitatea jurnalistică, la emisiuni. Mai există un cod de conduită care privește activitățile în afara instituției, dar nici acolo nu există o prevedere specifică în acest sens.
Dacă îmi amintesc, domnul Zgabercea are un dosar penal, a fost și condamnat în primă instanță. În acest caz nu a fost implicată comisia de etică, dar i s-a retras calitatea de producător general. Dar asta nu înseamnă că nu mai este angajatul TVR. Atâta vreme cât este vorba despre jurnaliști, noi am pledat pentru nediscriminare indiferent dacă sunt angajați sau colaboratori externi pentru că telespectatorii nu fac diferența. Acum mai depinde și ce prevederi au în contract pentru că doamna Zeicescu are un contract, nu este angajata TVR. În aceast caz, cred că decizia va aparține exclusiv conducerii instituției”, a spus Grușcă, potrivit DCNews.