AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Iata care sunt cei 3 pasi esentiali pe care trebuie sa ii urmezi pentru dezinfectarea locuintei!

Pentru sanatatea ta si a intregii familii este necesar ca locuinta ta sa fie in permanenta curata si dezinfectata. Insa, de cele mai multe ori, acest proces cade doar pe umerii tai. Pentru eficientizarea operatiunii este necesar ca fiecare membru al familiei sa aiba cate o sarcina care trebuie dusa la bun sfarsit. Dezinfectarea locuintei este esentiala, avand in vedere ca doar asa poti combate microbii si virusii.

 

Acest intreg proces poate dura chiar si cateva ore, insa totul depinde de dimensiunea locuintei. Iti poti face chiar tu un program in care sa te incadrezi, incepand cu spatiile in care atat tu, cat si familia ta petreceti cel mai mult timp. Pentru a afla care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi in acest sens, citeste urmatoarele randuri!

 

Afla care sunt cei 3 pasi esentiali pentru dezinfectarea locuintei!

  • Dezinfectarea grupurilor sanitare

 

In aceasta incapere pot aparea numeroase bacterii, care trebuie eliminate cat mai rapid. Poti incepe prin curatarea vasului de WC cu ajutorul unor produse de igienizare, iar mai apoi poti face acelasi lucru si cu restul obiectelor sanitare. Fiecare suprafata trebuie curatata temeinic, deoarece doar asa te vei putea bucura de un spatiu igienizat! 

  • Dezinfectarea perdelelor si a covoarelor

 

Ultimul pas este reprezentat de curatarea perdelelor si a covoraselor din casa, acestea fiind un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. In cazul covoraselor este indicat sa incepi cu aspirarea acestora, iar mai apoi, dupa ce toate particulele de murdarie si de praf au fost eliminate, sa incepi dezinfectarea.

 

Cand vine vorba despre perdele, lucrurile se simplifica, mai ales daca materialul acestora este unul rezistent, deoarece le poti baga cu incredere la masina de spalat. In cazul in care iti este teama sa experimentezi acest lucru, le poti spala de mana, insa procesul este unul mai lung mult si mai greu.

  • Dezinfecteaza pardoseala si mobilierul

 

Primul pas pe care trebuie sa-l urmezi in intreg procesul de curatare este dezinfectarea pardoselei si a mobilierului. Pentru aceasta etapa trebuie sa ai in vedere materialele din care sunt confectionate piesele. In cazul in care printre acestea se numara si lemnul, afla ca acesta este destul de pretentios. Nu toate produsele de dezinfectat sunt indicate, asa ca cel mai bine este sa folosesti o solutie realizata din apa si sapun si o laveta dintr-un material moale. In cazul petelor, poti incerca cu incredere otetul alb, fiind extrem de eficient in acest sens. 

 

In ceea ce priveste pardoseala, acolo este locul in care se strang cei mai multi microbi. Pentru eliminarea atat a acestora, cat si a murdariei, primul pas este sa aspiri, iar mai apoi sa speli intreaga suprafata cu o solutie speciala. In cazul in care nu ai una, la Trada marketplace vei descoperi o gama bogata de astfel de produse.

 

Avand in vedere cele prezentate, in cazul in care si tu iti doresti o locuinta curata si dezinfectata, acestia sunt cei trei pasi pe care trebuie sa ii urmezi cu sfintenie. Spor la treaba!

 

Sursa foto: shutterstock.com

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!