Iată câteva recomandări pentru bărbații care vor să se apuce de sport!

Mulți bărbați sunt din ce în ce mai preocupați de sănătatea lor și de felul în care arată, așa că, dacă te numeri printre aceștia și ai hotărât că sportul te poate ajuta în acest sens, trebuie să ții cont de câteva reguli simple pentru a nu te accidenta.

În funcție de condiția ta fizică și de experiențele sportive de până acum, te poți concentra pe anumite exerciții, care dau rezultate nemaipomenite, însă, trebuie să ai mai mare grijă la articulații. Mai jos, găsești câteva exemple de mișcări pe care le poți executa fără probleme.

Iată de ce trebuie să ții cont când practici activități fizice!

  • Încălzirea este esențială

Indiferent de tipul de antrenament pe care îl alegi, primul pas, pentru a evita accidentările, este încălzirea. Astfel, îți vei pregăti articulațiile pentru mișcările pe care urmează să le faci. Totuși, dacă știi că suferi de anumite afecțiuni, este bine să eviți exercițiile cu un grad mare de risc, precum genuflexiunile și pe cele care îți pot afecta ligamentele. Astfel:

  • Evită ridicarea unor greutăți prea mari

Deși exercițiile cu greutăți sunt benefice pentru organism, ridicarea unora foarte mari îți poate afecta atât încheieturile mâinilor, cât și pe cele ale picioarelor, dar și spatele. De aceea, ar fi recomandat să alegi ganterele în așa fel încât să te simți confortabil când le utilizezi. Dacă, totuși, dorești să îți îmbunătățești condiția fizică, poți lucra progresiv, până îți atingi obiectivul propus.

  • Genuflexiunile efectuate greșit îți pot afecta încheieturile

Genuflexiunile sunt printre cele mai practicate exerciții, mai ales că varianta lor light este executată și involuntar, de fiecare dată când te așezi sau te ridici. Însă, când fac parte dintr-o rutină sportivă, acestea trebuie efectuate corect, pentru a evita durerile de genunchi și accidentările, mai ales că, odată instalată durerea, îți poți pierde și motivația.

  • Evită să alergi pe suprafețe dure

Alergatul este unul dintre sporturile cu cel mai mare impact asupra articulațiilor picioarelor, mai ales dacă este practicat pe aleile pavate din parcuri, pe trotuar sau pe alte astfel de suprafețe dure. Poți opta pentru mersul rapid sau pentru o alergare ușoară. 

Și pentru că, pentru o astfel de activitate, încălțămintea este cea mai importantă, aceasta trebuie aleasă cu grijă. Dacă ieși ocazional, nu îți trebuie decât o pereche de adidași ieftini pentru bărbați și un trening confortabil, care să nu îți afecteze bugetul.

Practicarea unui sport este esențială indiferent de vârstă. Mai mult, simți nevoia să faci mișcare. Trebuie doar să fii atent la exercițiile pe care le execuți, pentru a nu suferi accidentări severe. Ține cont de recomandările de mai sus și menține-te în formă fără a-ți neglija sănătatea. Indiferent de scopul și de obiectivul pe care ți le-ai propus în acest sens, poți adapta orice fel de exercițiu în funcție de nevoile tale și poți face sport doar de câteva ori pe săptămână, în cazul în care ești o persoană ocupată și nu poți ajunge mai des la sală.

Sursa foto: Pexels.com