Iata cele mai simple 3 METODE prin care poti reduce impactul personal asupra mediului!

Situatia creata de noul coronavirus a incetinit extrem de mult ritmul in care evolueaza si se misca intreaga lume. La ora actuala, cei mai multi oameni sunt obligati sa stea in izolare la domiciliu si sa nu-si paraseasca locuinta decat cu un motiv bine intemeiat.

Cu toate acestea, dincolo de masurile de restrictie si de schimbarile provocate de acestea, exista si un aspect pozitiv, dat fiind ca poluarea s-a redus extrem de mult, iar mediul inconjurator a inceput sa se regenereze. Pe internet si la televizor circula imagini cu peisaje frumoase, curate si cu animale salbatice care se bucura de libertate, ceea ce arata ca natura isi revine.

Iata cum poti reduce impactul personal asupra mediului:

Distribuie prietenilor

Chiar daca situatia actuala este neplacuta pentru orice persoana, aceasta are beneficii extrem de mari pentru planeta. In acest sens, exista cateva metode prin care si tu poti avea un impact pozitiv in ceea ce priveste protectia mediului. Trebuie doar sa-ti faci cateva obiceiuri simple!

Reconfigureaza sursele de energie

Energia electrica si cea termica sunt printre principalele surse de poluare. In multe locuinte vei gasi consumatori industriali care au un impact semnificativ asupra mediului inconjurator. De aceea, este important sa optezi pentru cei care pot furniza energie de aceeasi calitate, dar cu un consum redus, cum este becul led E40. In plus, o astfel de alegere te ajuta sa reduci si costurile facturilor la lumina.

Asigura-te ca inlocuiesti cat mai multi consumatori, dar ca nici nu reduci prea mult nivelul de confort. De exemplu, in zilele calduroase de vara, in locul aerului conditionat, poti folosi un ventilator.

Redu consumul de apa calda

Este adevarat faptul ca apa calda este indispensabila in orice locuinta. Cu toate acestea, consumul trebuie sa fie moderat, deoarece solicitarea sistemului de incalzire poate mari factura la gaze, mai ales daca ai in dotare o centrala termica proprie. Pentru a evita astfel de situatii, trebuie sa verifici temperatura apei, dar sa faci si setarile corespunzatoare pentru electrocasnicele care o folosesc, cum este masina de spalat.

In plus, daca, atunci cand faci baie, vei opta pentru o temperatura mai scazuta a apei, iti vei intari sistemul imunitar.

Iata cele mai simple 3 METODE prin care poti reduce impactul personal asupra mediului 2 1
Full length portrait of smiling young woman holding garbage bag. Volunteers are cleaning beach against sky during sunset. They are caring for environmental damage.

Recicleaza

Poate cel mai util mod de a combate poluarea este reciclarea. Cu siguranta ai in casa obiecte din plastic, pe care vrei sa le arunci. Inainte de a face acest lucru, studiaza-le pe fiecare in parte si, in masura in care ai posibilitatea, gaseste-le o intrebuintare noua. Poti, de exemplu, sa le transformi in ghivece pentru flori sau intr-o stropitoare pentru gradina. Creeaza-le un nou ciclu de utilizare, astfel incat sa te folosesti de ele mai mult timp.

Chiar daca poluarea industriala afecteaza mediul inconjurator, amprenta acesteia se poate reduce semnificativ daca fiecare persoana pune in practica, la nivel individual, cateva obiceiuri simple de prevenire. 

sursa foto: envato.com