AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Importanța sterilizării în industria cosmetică și a produselor de îngrijire personală

 

Orice proces de producție este supus unor reguli și măsuri stricte care au ca scop protejarea siguranței clientului la utilizare. Acestea sunt cu atât mai stricte atunci când este vorba de produse care intră în contact direct cu pielea, cum sunt produsele cosmetice, motiv pentru care orice fabrică, linie de transport sau magazin cu care acestea intră în contact trebuie să adopte măsuri complexe de prevenție. Pentru a ține la distanță riscul de contaminare a produselor cosmetice și de îngrijire personală se recomandă utilizarea unor lampi UV pentru dezinfectia aerului și a suprafețelor din spațiile de producție!

Ce reprezintă sterilizarea echipamentelor și suprafețelor în industria cosmetică?

Sterilizarea aerului și a suprafețelor reprezintă un proces de igienizare și decontaminare prin utilizarea luminii UV ca principal germicid, virucid și bactericid. În industria cosmetică există numeroase riscuri de contaminare a instrumentelor și echipamentelor de lucru care intră în contact direct cu produsele, motiv pentru care este necesară sterilizarea constantă a acestora.

Fluctuațiile de temperatură, umiditatea, manipularea de numeroase persoane reprezintă mediul propice de dezvoltare a agenților patogeni periculoși, cum sunt E-coli, Clostridium, Legionella, Vibrio, Salmonella sau chiar SARS CoV2. Aceștia pot determina degradarea mai rapidă a produsului ori, în contact cu pielea, în momentul în care clientul îl aplică, poate determina reacții adverse care să îi pună sănătatea în pericol. Din aceste considerente standardele de igienă și siguranță în această industrie, utilizarea sterilizatoarelor UV fiind cea mai eficientă și rapidă metodă prin care contaminarea să fie prevenită.

Sterilizarea cu UV-C a echipamentelor și suprafețelor în fabricile de producție de cosmetice

O secundă de neatenție poate periclita un întreg lot de producție, ceea ce înseamnă că fiecare detaliu trebuie să fie sub control în momentul în care se lucrează cu produse atât de sensibile precum cosmeticele. Este suficient ca un lucrător să atingă o suprafață unde există un singur microb pentru a-l transfera în produs, iar totul poate fi evitat doar prin dezinfectarea constantă a suprafețelor din fabrici. Montarea unor sterilizatoare UV se dovedește a fi o soluție ideală pentru a putea asigura acest lucru deoarece există modele care se declanșează automat la intervale de timp prestabilite.

Lumina UV este recunoscută pentru puterea de iradiere imediată a tuturor microorganismelor pe care le întâlnește, eliminând până la 99,99% dintre acestea. Principiul pe baza căruia funcționează constă în faptul că lungimea de undă reușește să țintească ADN-ul și ARN-ul acestora pentru a le dezactiva și omorî instant, ceea ce purifică aerul și decontaminează orice suprafață în doar câteva secunde.

Recomandări de la SPECTRA Professional UV Solutions

Pentru a respecta toate regulile de igienă în producțiile de cosmetice SPECTRA recomandă folosirea UV TEAM A, sterilizator UV pentru dezinfectat suprafețe, produs de Light Progress. Acesta este un echipament special destinat fabricilor de mari dimensiuni deoarece ajută la dezinfecția eficientă a benzilor de transport și ambalare, dar și a spațiilor de depozitare a produselor prin iradierea instantă a unor suprafețe mari datorită lămpilor UV-C încorporate.

Sunt ușor de montat și de întreținut și sunt prevăzute cu un senzor care detectează mișcarea în așa fel încât iradierea să se facă în momentul în care benzile sunt în funcțiune, sterilizatorul oprindu-se automat la încetarea funcționării acestora. Cu ajutorul acestei metode se reduce nevoia de a utiliza substanțe chimice pentru dezinfecție care să interfereze cu formula produselor și se sporește calitatea acestora, precum și durata de viață la raft.

Sterilizatoarele UV oferă garanția respectării celor mai stricte standarde de igienă și curățenie în industria producătoare de cosmetice și produse de îngrijire personală cu minim de efort și costuri mici!

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!