Impozit pe paharele de unică folosință

Parlamentarii britanici au hotărât să impoziteze paharele de unică folosinţă. Banii astfel obţinuţi vor fi utilizaţi pentru a îmbunătăţi procesul de reciclare a acestor produse.
25 de pence, adică 28 de eurocenți în plus pentru fiecare pahar de cafea. Măsura decisă de deputații britanici este deja criticată chiar și de unii ecologiști.
Potrivit stiri.tvr.ro, legea prevede ca până în anul 2023 să nu mai existe urmă de pahar de unică folosință nereciclat în Marea Britanie. Dacă obiectivul nu va fi atins, parlamentarii recomandă guvernului pur și simplu să interzică aceste recipiente.
„Le ridicăm în pachete de o jumătate de tonă, adică 50.000 de pahare pe transport. (…) Ne îmbunătăţim capacitatea de prelucrare a mai multor materii prime”, a spus Phil Wild, directorul unei fabrici de reciclare.
Unele companii britanice au anticipat mișcarea Parlamentului și, de ceva vreme, au prețuri mai mici pentru clienții care vin cu propriul pahar. Reducerea ajunge și la 50 de pence, adică peste o jumătate de euro pentru o băutură.