AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Șapte oameni au murit

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață, la ora 09.45, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în urma căruia șapte pacienți au murit arși de vii. Din primele informații, ei se aflau imobilizați în secția de Terapie Intensivă. Spitalul a fost evacuat de pompieri, însă până la sosirea salvatorilor multe persoane s-au aruncat pe geamuri pentru a se salva. Au fost activate planurile roșu și alb, iar la în cadrul MAI a fost activată o celulă de criză.

Raed Arafat se îndreaptă către Constanța. Ministerul interimar al Sănătății a declarat că acum prioritatea este relocarea cât mai rapidă în alte spitale a pacienților evacuați.

„Îmi cer scuze, nu pot să dau declarații. Mie mi-e rău. Ce, vreți să mor aici? Toate defecțiunile au fost remediate. S-a întâmplat un necaz. Să vedem de la ce”, sunt primele declarații oferite presei de către directorul unității medicale, potrivit click.ro.

Nu se cunosc cauzele izbucnirii flăcărilor, însă se pare că este vorba despre defecțiuni la sistemul electric.
Informațiile arată că o parte din victime se aflau în lift, în momentul producerii incendiului. Incendiul a fost lichidat la ora 10.55.

Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, au fost activate de către DSP Constanța și unitățile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!