Incendiu la Trump Tower din New York. Reacția președintelui american

 

Un incendiu a izbucnit la Trump Tower din New York, în jurul orei locale 17,35 (21,35 GMT). O persoană a murit, iar patru pompieri au suferit leziuni minore, au informat surse oficiale citate de agenţia EFE, potrivit realitatea.net

Persoana decedată este ocupantul apartamentului de la etajul 50 afectat de incendiu.
Niciunul dintre membrii familiei Trump nu se afla în clădire. Etajele unde Trump are reşedinţa privată şi birourile nu au suferit daune, dar, conform şefului pompierilor, o cantitate „considerabilă” de fum s-a înregistrat în anumite părţi ale clădirii.
Conform primelor informații, doi pompieri au suferit arsuri iar alţi doi au leziuni nespecificate, însă a precizat că, în niciunul din cazuri, rănile nu le pun viaţa în pericol.
La eforturile de punere sub control a focului au participat circa 200 de pompieri, a spus şeful pompierilor din New York, care a relevat că nu s-a stabilit cauza incendiului.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că focul a fost controlat şi că locul afectat a fost „foarte restrâns”, iar pompierii, cărora le-a mulţumit, au făcut „o treabă grozavă”. Edificiul nu a trebuit să fie evacuat.
Trump Tower este situat pe Fifth Avenue din New York, în apropiere de Central Park.