Începe CEx al PSD. Mazilirea Gabrielei Firea bate remanierea

Începe, la orele 11.00, şedinţa CEx a PSD, cu obiectivul remaniere guvernamentală. Ca de obicei, cu o zi înainte, Liviu Dragnea a comunicat oamenilor de maximă încredere cine va fi schimbat cu cine. Înainte cu o oră, astăzi, Dragnea a convocat în biroul lui de la Parlament câțiva membri ai CEX, între care premierul Dăncilă care va primi ultímele indicații. Obiectivul, decis deja, spun sursele, este mazilirea Gabrielei Firea care va fi exclusă din partid, cu varianta de a rămâne simplu membru, dar fără sprijin politic.
Potrivit unor surse politice, citate de romaniatv.net fostul ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer, va fi propus pentru Ministerul Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu, calificat ca ”dizident”. Trezorierul PSD, deputatul Mircea Drăghici, va fi propus la Ministerul Transporturilor, unde acum este Lucian Șova. Ministerul Apărării va fi condus, potrivit surselor politice, de preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor Dorel Căprar. Mihai Fifor, vinovat de a fi semnat și el scrisoarea, va trece pe o funcție onorifică.
Tudorel Toader râmâne în  fruntea Ministerului Justiției.
Obiectivul Firea pare a fi cel mai intens lucrat în laboratorul Liviu Dragnea, spun surse din partid, surclasând remanierea care nu are decât vagi legături cu performanețele de la guvernare.
C. Zamfir, AMPress