AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia se pregătește pentru un război pe scară largă cu NATO

Foto: Ziarul național

Mai mulți indicatori financiari, economici și militari sugerează că Rusia se pregătește pentru un conflict convențional pe scară largă cu NATO, potrivit analiștilor de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Deși amenințarea nu este iminentă, este posibil să se întâmple mai devreme decât au presupus anterior unii analiști occidentali, a subliniat ISW în cea mai recentă analiză, potrivit hotnews.ro.

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului apreciază că accentul pus de președintele rus Vladimir Putin pe creșterea capacităților economice și militare ale Rusiei este un indiciu că se pregătește pentru un conflict dincolo de „un război prelungit în Ucraina”.

După ce și-a asigurat un nou mandat fără emoții la alegerile prezidențiale de la sfârșitul săptămânii trecute, liderul de la Kremlin s-a întâlnit marți cu liderii grupurilor parlamentare pentru a sublinia prioritățile Rusiei în ceea ce privește creșterea economiei.

„Desigur, astăzi, şi mai ales astăzi, consolidarea capacităţii de apărare şi a securităţii statului rus este deosebit de importantă”, a declarat Putin.

Potrivit unui comunicat difuzat de Kremlin, Putin a subliniat necesitatea de a crește „noua elită” care „se va maturiza pe front”, spre deosebire de oligarhii ruși care și-au „umplut buzunarele” acumulând averi prin privatizare și corupție după căderea Uniunii Sovietice.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!