• Home
  • Prima
  • Interviul cu Protasevici, o crimă asupra libertății umane. Ziarist răpit, schingiuit și obligat să spună opusul a ce gândește

Interviul cu Protasevici, o crimă asupra libertății umane. Ziarist răpit, schingiuit și obligat să spună opusul a ce gândește

ziaristul

Germania și Marea Britanie denunţă interviul cu Protasevici difuzat de televiziunea belarusă: „În mod clar e realizat sub constrângere”
A treia apariție a lui Roman Protasevici la televiziunea de stat. Foto: Profimedia

Roman Protasevici l-a lăudat pe Lukaşenko, în recentul interviul difuzat în Belarus
Marea Britanie și Germania reacționează după difuzarea interviului cu opozantul Roman Protasevici, de către televiziunea de stat belarusă. Ministrul britanic al afacerilor externe, Dominic Raab, l-a catalogat drept „tulburător”, estimând că a fost „în mod clar realizat sub constrângere”.

Și purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a catalogat interviul drept „o ruşine”.

„Persecuţia celor care apără drepturile omului şi libertatea media în Belarus trebuie să înceteze”, a afirmat într-o postare pe Twitter Dominic Raab, adăugând că toate „persoanele implicate în turnarea şi realizarea sub coerciţie a interviului trebuie să răspundă”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Jurnalistul şi militantul de opoziţie Roman Protasevici a fost arestat pe 23 mai împreună cu partenera sa Sofia Sapega, după ce zborul lor Ryanair care efectua o cursă între Atena şi Vilnius a fost interceptat de un avion de vânătoare belarus.

Parteneri