Întreţinerea periodică a tâmplăriei Salamander

Aceste operaţii nu durează mult, dar te vor ajuta să remediezi problemele, să reduci costurile cu reparaţiile şi, totodată, să creşti durata de viaţă a ferestrelor tale. 

Spălarea regulată a ferestrelor şi a tâmplăriei

Oricât ar fi de performant sistemul de ferestre pe care îl utilizezi, curăţarea periodică a acestuia este esenţială pentru buna funcţionare şi eficientă sporită. Experţii recomanda să te ocupi de acest aspect cel puţin o dată pe lună. Astfel se întreţin piesele în mişcare liberă şi, totodată, se elimină murdăria de pe sticlă, dar şi de pe şanţuri şi caneluri.

Distribuie prietenilor

Inspectarea şi ungerea periodică a elementelor metalice de feronerie

Elementele metalice de feronerie, precum încuietorile sau balamalele ferestrelor Salamander, sunt proiectate să aibă aceeaşi durată de viaţă ca şi ferestrele. De aceea, este înţelept să inspectezi, să cureţi şi să ungi periodic aceste accesorii. Doar în acest mod te asiguri că nu se vor bloca şi vor funcţiona mereu foarte bine.

Curăţarea garniturilor

Pentru a lungi durata de viaţă a profilelor Salamander şi a beneficia la maxim de eficienţa energetică şi securitatea oferită de acestea, curăţarea garniturilor este o alta etapă importantă. Se recomandă să te ocupi cel puţin o dată pe lună de aceasta operaţie şi ori de câte ori sesizezi că s-au strâns impurităţi sau praf în exces. Poţi face foarte uşor acest lucru folosind un aspirator puternic.

Reglaje complexe

Periodic, ferestrele Salamander au nevoie de reglaje complexe. În acest mod te asiguri de buna funcţionare a ferestrelor, a balamalelor şi încuietorilor, iar ferestrele se vor închide mereu perfect, fără a se bloca sau lipi. Atenţie, însă, dacă reglajele nu sunt corect realizate, stricăciunile şi uzură pot fi ireparabile. Pentru a preveni problemele nedorite şi a nu pune în pericol securitatea şi eficientă ferestrelor, nu lasă pe oricine să realizeze reglajele complexe şi apelează la specialişti în domeniu, precum cei care monteaza tâmplărie Salamander în Bucureşti.

Atenţie la umezeală şi condens

În timpul iernii este firesc ca pe ferestre să apară un mic condens, dar dacă sesizezi că acesta este exagerat şi apa începe să curgă pe geam, să ştii că ceva nu este în regulă cu fereastra ta. Urmăreşte aceste semne şi, dacă le remarci, contactează un specialist pentru o verificare riguroasă a ferestrelor.