• Home
  • Prima
  • Iohannis a salutat victoria opoziției și a promis că va începe imediat consultări la Cotroceni

Iohannis a salutat victoria opoziției și a promis că va începe imediat consultări la Cotroceni

iohannis la cot 1

Preşedintele  Iohannis a salutat victoria opoziției care este victoria României, dând jos guvernul cel mai distructiv pentru țară, cel al PSD. De acum, PSD este istorie, a spus președintele.

„Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11,00, fiindcă avem urgentă nevoie de un guvern. Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de Executiv cu mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă şi eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea. Acestea nu se pot face decât dacă există un consens al formaţiunilor parlamentare. În cadrul consultărilor va conta în ce măsură există un astfel de consens şi care este cea mai bună variantă pentru bunul mers al României în perioada imediat următoare”, a spus președintele. Președintele spune că e nevoie urgentă de buget pentru anul viitor, ”un buget corect”. Este nevoie și de nominalizarea unui comisar european, apt să răspundă cerințelor comunitare, fiindcă până acum ne-am făcut de râs prin prestația PSD.Mai înainte amintise că Viorica Dăncilă nu mai e primită nicăieri.

În final, președintele Iohannis a spus că după consultări va lua o decizie cu respectarea Constituției, în favoarea românilor și României.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri