• Home
  • Prima
  • Moţiunea a trecut. Guvernul Dăncilă a fost debarcat prin votul din Parlament

Moţiunea a trecut. Guvernul Dăncilă a fost debarcat prin votul din Parlament

dancila mesaj 1

Parlament. Crispare crescândă în tabăra PSD. Este imaginea din jurul Vioricăi Dăncilă care este înconjurată de tot mai puţini politicieni. Numărătoarea voturilor e reluată şi iar reluată şi grupurile social democraţilor şi liberalilor, aflaţi în sală, degajă, parcă în oglindă, crispare. În mod straniu s-a început prin numărarea bilelor nefolosite. De ce a cerut PSD – fiindcă de aici a venit propunerea – numărarea bilelor nefolosite și nu a celor care reprezintă un vot pro sau contra?

Neîncrederea pare a stăpâni minute lungi Parlamentul. Un deputat Pro România iese din comisia de numărare a voturilor și anunță, primul, că moțiunea de cenzută a trecut cu 238 de voturi. Vine apoi anunțul oficial: Guvernul Dăncilă a fost votat de 4 parlamentari, iar moțiunea de 238 din totalul de 399 parlamentari prezenți. Au fost 242 de voturi valabile. Numărul total al parlamentarilor este de 464, iar 65 au absentat.

Ludovic Orban mulțumește colegilor din PNL care au fost toți prezenți, colegilor din opoziție și-i felicită pe cei care au reușit să învingă tentația de a accepta cea mai mizerabilă mită, cele mai mizerabile oferte din toți acești 30 de ani. ”Salut și îi respect pe toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, de apartenența la un grup, care au rezistat presiunilor și au votat moțiunea de cenzură”, a spus Orban.
Întrebat cum va fi noul guvern și cine îl va conduce, Orban a spus că partidele vor merge la consultări la Cotroceni, dar dacă partidul pe care-l conduce va primi această responsabilitate, premier va fi liderul PNL, adică el.
Viorica Dăncilă a recunoscut că guvernul său a căzut prin reunirea tuturor partidelor din opoziție, dar nu-și reproșează nimic. Întrebată dacă își va da demisia a spus că nu e nevoie întrucât guvernul său care ” a fost foarte bun” a picat la vot. Dăncilă a spus că își va contunua cursa pentru Cotroceni și rămâne lider al PSD fiindcă a fost aleasă prin congres.
C. Zamfir, AMPress

Parteneri