Iohannis: Asta cu suspendarea văd că devine un fel de obsesie publică. Nu mă tem

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, legat de decretul pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerut de CCR, că şi săptămâna aceasta este dedicată cititului motivării Curţii.
Preşedintele a anunţat şi săptămâna trecută faptul că va citi motivarea Curţii până o va înţelege, dar că va da un răspuns într-un termen rezonabil.
Iohannis a declarat marţi că majoritatea PSD votează legi pentru şeful lor, votează legi pentru Liviu Dragnea, criticând ultimele modificări adoptate luni la Codul de Procedură Penală.
„Viteza ca viteaza (n.r.: de adoptare a modificărilor CPP). Am mai avut situaţii când s-a votat noaptea. Rezultatul mă întristează. Vedem că PSD nu doar că încearcă să amputeze puterile preşedintelui, ci şi pe cele ale justiţiei. Acum vedem totuşi ceva nemaintâlnit în ultima vreme. Majoritatea PSD votează legi pentru şeful lor, votează legi pentru Dragnea, ceea ce pur şi simplu e inadmisibil. Dacă citim modificările vedem că multe sunt făcute cu dedicaţie”, a declarat Iohannis, potrivit Mediafax.
Întrebat la care articole face referire, şeful statului a refuzat să detalieze, dar a spus că va folosi toate prerogativele constituţionale pentru a sesiza neregulile.
„Voi scrie fie CCR, fie Parlamentului. Toţi mă întreabă despre aceste verificări, nu am intrat în detalii, procedura nu e finalizataă, nu comentez pe articole şi fraze, dar toţi musafirii mei s-au interesat şi m-au intrebat”, a mai spus şeful statului.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că ideea suspendării sale din funcţie ”devine un fel de obsesie publică”, precizând că nu se teme şi că, oricum, nu ia deciziile în funcţie de această chestiune.
”Asta cu suspendarea văd că devine un fel de obsesie publică. repet că nu mă preocupă această chestiune. Nu există niciun temei pentru suspendare. Nu cred că se va face o suspendare şi oricum ar fi deciziile mele nu se iau funcţie de această chestiune”, a declarat Iohannis.