• Home
  • Știri
  • Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Este puţin deprimant ca de la Viena să auzi ca şi cum acolo o placă s-ar fi stricat puţin

Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Este puţin deprimant ca de la Viena să auzi ca şi cum acolo o placă s-ar fi stricat puţin

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, joi, la Bruxelles, întrebat despre strategia României la Consiliul JAI pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen şi despre opoziţia continuă a Austriei, că este puţin deprimant să tot auzi de la Viena „ca şi cum acolo o placă s-ar fi stricat puţin, în condiţiile în care România performează foarte bine în oprirea migranţilor ilegali”.

Şeful statului a adăugat că argumentele Austriei sunt „cel puţin străvezii”, în contextul în care Austria spune mereu că nu are nimic împotriva aderării României şi Bulgariei, însă la şedinţa din trecut a Consiliului JAI a aprobat aderarea la Schengen a Croaţiei.

„Asta cu forţările nu prea ţine în relaţiile din interiorul UE, dar sigur este puţin deprimant ca de la Viena să auzi ca şi cum acolo o placă s-ar fi stricat puţin, tot acelaşi text, în condiţiile în care România performează foarte bine în oprirea migranţilor ilegali. Noi continuă. Deci eu continui pe toată linia diplomatică începută, împreună cu toată echipa mea şi Guvernul face tot ce poate”, a afirmat Klaus Ioahnnis, potrivit news.ro.

Şeful statului a adăugat că argumentele Austriei sunt „cel puţin străvezii”, în condiţiile în care Austria spune că nu are nimic împotriva aderării României şi Bulgarie la Schengen, însă se opune extinderii acestui spaţiu.

Parteneri