• Home
  • Prima
  • Iohannis: Drapelul Național ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm. Să rămânem uniți în jurul acestui simbol

Iohannis: Drapelul Național ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm. Să rămânem uniți în jurul acestui simbol

iohannis cu masca 1

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Drapelului. „Drapelul Național este cel care ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm, și ne face mândri că aparținem națiunii române”, spune președintele.

Redăm mesajul integral al președintelui Klaus Iohannis:

„Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Național, prilej de a ne manifesta prețuirea față de unul dintre cele mai importante simboluri naționale. Alături de Stemă şi Imn, Drapelul este parte a identității noastre și semnifică unitatea națiunii române, independența, suveranitatea și indivizibilitatea statului, legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul și viitorul nostru.

Urmaş al vechilor steaguri de luptă, întruchipare a libertății și neatârnării, Drapelul Național a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne. Sub culorile sale, națiunea noastră și-a câștigat independența, a realizat Marea Unire, a depășit evenimentele de cumpănă ale celor două războaie mondiale și a reușit accederea în NATO și în Uniunea Europeană”, a continuat președintele.

Celebrarea Zilei Drapelului Național constituie și un moment de comemorare a sacrificiului suprem pe care înaintașii noștri l-au făcut sub faldurile sale și în numele țării, dar și o bună ocazie de a insufla generațiilor tinere importanța apartenenței la valorile și simbolurile naționale, la neam și țară.

Acum, Drapelul României flutură alături de cele ale marilor națiuni, cu care țara noastră împărtășește aceleași principii și idealuri și alături de care contribuie la stabilitatea și securitatea Europei, dar și a unor zone de conflict din lume.

Drapelul Național este cel care ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm, și ne face mândri că aparținem națiunii române. Să rămânem uniți în jurul acestui simbol și, sub culorile sale, să ducem mai departe aspirațiile și năzuințele poporului român. La mulți ani României și tricolorului nostru”.

Sâmbătă seara, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile Drapelului României.

AMPress

Parteneri