Klaus Iohannis va participa la ceremonia de ridicare a drapelului naţional cu ocazia aderării României la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară – CERN

Președintele Klaus Iohannis va participa luni, la Geneva (Confederaţia Elveţiană), la ceremonia de ridicare a drapelului României la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), moment care marchează simbolic aderarea țării noastre la această prestigioasă organizație.
Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Iohannis va fi însoțit de o delegație de cercetători români care colaborează cu CERN, precum şi de doi olimpici naționali la Fizică.
După ceremonia ridicării drapelului României, preşedintele Klaus Iohannis va avea discuţii cu conducerea Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară şi va vizita principalele facilități ale CERN.
De asemenea, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu cercetători români care lucrează la CERN sau colaborează la proiectele Organizației.
La data de 17 iulie 2016, România a devenit cel de-al 22-lea stat membru cu drepturi depline al CERN, cel mai mare centru de cercetare la nivel mondial în domeniul fizicii particulelor elementare. Acesta este, printre altele, cunoscut ca locul în care s-a creat web-ul (în anul 1989), precum și locul unde se află un accelerator de particule de mari dimensiuni (Large Hadron Collider), în care se urmăreşte recrearea condiţiilor existente imediat după Big Bang.

Aurelia Apostol, AMPress