Iohannis, întâlnire cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani

 

Președintele  Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri, la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani.
Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, reprezentanții Clusterului i-au prezentat președintelui planurile de viitor și intenția asociației de a se profila ca organizație regională performantă și pregătită să pună în practică proiecte cu finanțare europeană menite să asigure dezvoltarea durabilă a zonei.
În cadrul întrevederii, președintele Klaus Iohannis, și-a exprimat susținerea pentru această inițiativă aflată într-o regiune cu un important potențial de dezvoltare.

Potrivit comunicatului citat, președintele a subliniat că vizita sa are tocmai rolul de a sprijini astfel de proiecte inovative, în special pentru cei care activează în sectorul bioeconomiei, siguranţei alimentare a populaţiei şi protecţiei mediului, și că asemenea viziuni integrate pot genera progresul economic în zona Suceava-Botoșani.
Klaus Iohannis a apreciat că prin astfel de inițiative se poate spera ca dezvoltarea spațiului rural să devină reală și durabilă, iar România poate deveni numărul 1 în Uniunea Europeană în privința agriculturii ecologice.
În cadrul discuțiilor, participanții au accentuat nevoia de cooperare între județele implicate, mai arată comunicatul Administrației Prezidențiale.

Distribuie prietenilor

AMPress