Klaus Iohannis, vizită în județul Suceava

 

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla miercuri în județul Suceava, informează Administrația Prezidențială.
Cu prilejul acestei vizite, Klaus Iohannis se va întâlni cu reprezentanţii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani, la Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare”, urmând să aibă loc discuții despre proiectele Clusterului şi despre perspectivele de dezvoltare privind agricultura și dezvoltarea durabilă.

Scopul acestei întâlniri este stimularea întreprinderilor mici și mijlocii, cât și sprijinirea producătorilor din zona Suceava – Botoşani ce își desfășoară activitatea în sectorul bioeconomiei, siguranţei alimentare a populaţiei şi protecţiei mediului.
Potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale, președintele va participa la dezbaterea intitulată Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administrația locală vorbește!, care va avea loc la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava. În prezența a peste 300 de aleși locali din regiune, vor fi dezbătute principalele probleme cu care se confruntă administraţia publică locală și soluțiile posibile.
De asemenea, Klaus Iohannis va vizita mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna, pentru a transmite un semnal în ceea ce privește necesitatea păstrării tradițiilor comunităţilor bucovinene, cât și a restaurării și prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei, mai arată comunicatul citat.

Distribuie prietenilor

AMPress