• Home
  • Știri
  • Iohannis, la doi ani de război în Ucraina: „Este important ca Europa să rămână unită, în ciuda dificultăților cu care se confruntă”

Iohannis, la doi ani de război în Ucraina: „Este important ca Europa să rămână unită, în ciuda dificultăților cu care se confruntă”

klaus iohannis 1 1

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat vineri la evenimentul de marcare a doi ani de război în Ucraina, unde a declarat că „este important ca Europa să rămână unită, în ciuda dificultăților cu care se confruntă”.

„Mâine (sâmbătă, n.r.) se vor împlini doi ani de la declanșarea celei mai mari invazii militare din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, o acțiune nejustificată și ilegală a Federației Ruse împotriva Ucrainei, cu implicații majore asupra securității și a stabilității întregii regiuni. Acești doi ani au fost marcați de suferințe inimaginabile, de pierderi de vieți omenești, de dramele a milioane de oameni care au fost nevoiți să își abandoneze casele și să se despartă de familii, de masacre teribile, de distrugeri ireparabile ale caselor, clădirilor, monumentelor și infrastructurii, toate lăsând în urmă o durere imensă”, a transmis Klaus Iohannis.

„România a demonstrat încă de la începutul conflictului că îi este alături statului vecin, iar românii au arătat solidaritate și generozitate remarcabile. Atât autoritățile române, cât și societatea civilă au lucrat în strânsă colaborare cu agențiile internaționale pentru a oferi sprijinul necesar celor care ne-au trecut granița și îndeosebi celor care au găsit adăpost în România. În acest cadru, transmit mulțumiri tuturor celor implicați în procesul de gestionare a răspunsului pentru refugiați. Empatia, toleranța și altruismul de care au dat dovadă și pe care continuă să le manifeste sunt demne de recunoaștere și apreciere. Este important ca Europa să rămână unită, în ciuda dificultăților cu care se confruntă, să continue să furnizeze ajutorul de care Ucraina are nevoie în aceste momente critice, fiindcă doar în acest mod democrația, valorile, libertatea și securitatea pot fi apărate și garantate”, a declarat șeful statului, conform Știrileprotv, citate de b1tv.ro.

Totodată, Iohannis a vorbit și de încheierea războiului, menționând că incertitudinea persistă.

Continuarea aici

Parteneri