Iohannis: Lupta anticorupţie trebuie să meargă înainte şi va merge înainte

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la Bruxelles, că DNA trebuie şi va merge mai departe, precizând că va sprijini în continuare poate şi mai mult lupta anticorupţie.
„Eu respect statul de drept, respect Constituția și aceste lucruri nu le spun de complezență sau de slogan, eu îmi doresc pentru România o întărire a statului de drept, o întărire a democrației. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate, care se bazează pe valorile noastre, pe care se bazează și NATO și UE, de aceea suntem aici noi nu suntem musafiri. Suntem aici membri cu drepturi depline. Calea românească este calea valorilor democratice și a statului de drept, a spus Klaus Iohannis.

„Este evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, respectă deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia Curții Constituționale. Nici într-un moment nu a fost opțiune pentru mine să nu respect Constituția, să nu respect statul de drept. Dimpotrivă, eu îmi doresc ca acest pas să fie înțeles ca și un pas în supremul respect pentru Constituție, a precizat președintele României, citat de stiri.tvr.ro
„Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează sau încetineşte, nici vorbă. Lupta anticorupţie trebuie să meargă înainte şi va merge înainte” a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Distribuie prietenilor

„Eu m-am exprimat în repetate rânduri despre performanțele DNA-ului. DNA este un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. DNA trebuie și va merge mai departe. Lupta anticorupție va merge cu toată forța mai departe. Acest pas pe care l-am făcut luni, nu mi-a schimbat părerea personală despre activitatea DNA sau despre activitatea doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, sunt oameni foarte bine pregătiți. Această activitate trebuie apreciată și eu am apreciat-o și i-am sprijinit tot timpul. Pot să spun fără niciun fel de problemă că voi sprijini în continuare, poate și mai mult lupta anticorupție”, a declarat Iohannis.